FAKTA: El-Husseins gravplads er det første af sin slags

Den 22-årige danskpalæstinenser Omar el-Hussein, der sidste år blev skudt og dræbt af politiet efter selv at have taget livet af to personer i København, er stedt til hvile i Brøndby.

* Den muslimske gravplads i Brøndby er det første muslimske begravelsessted i Danmark, der ikke ligger i tilknytning til en kirkegård.

* Pladsen ligger i den grønne kile mellem Brøndbyøster og Avedøre ved siden af Hvidovre Hospitals psykiatriske afdeling.

* Den dækker et område på 50.000 m², hvoraf de 32.000 m² må anvendes til gravpladser. På denne baggrund vurderes det, at gravpladsen har kapacitet til at rumme mellem 6000 og 8000 muslimske grave, hvilket skulle kunne dække behovet 60 år frem i tiden.

* Gravpladsen blev indviet 22. september 2006 med deltagelse af blandt andre kirkeminister Bertel Haarder (V) og integrationsminister Rikke Hvilshøj (V).

* Indvielsen af gravpladsen blev af formanden for Dansk Islamisk Begravelsesfond, Kasem Ahmad, kaldt for den vigtigste historiske begivenhed for muslimer i Danmark.

Kilder: Dansk Islamisk Begravelsesfond, Ritzau og Wikipedia

/ritzau/

Dagens Gossip