FAKTA: Endnu flere skal omfattes af integrationsydelsen

Skrevet af admin

12/01/2016

Dagens topnyheder

Regeringen vil udvide den personkreds, der modtager integrationsydelse. Det møder kritik fra Kommunernes Landsforening, Socialrådgiverforeningen og Socialcheferne, der har afgivet kritiske høringssvar.

Her er integrationsydelsen i hovedtræk:

* Ydelsen har til formål at gøre Danmark til et mindre attraktivt land for asylansøgere. Aftalen blev indgået mellem Venstre-regeringen, De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti i efteråret 2015.

* Nytilkomne flygtninge og familiesammenførte kommer på integrationsydelse. Det samme gør danskere, der har boet i udlandet i mindst syv af de seneste otte år.

* Beløbet varierer alt efter familiens sammensætning.

* Enlige uden børn vil modtage 5945 kroner om måneden før skat i integrationsydelse. Til sammenligning udgør den månedlige kontanthjælp for enlige uden børn 10.849 kroner før skat.

* Et ægtepar over 30 år med børn vil modtage i alt 16.638 kroner før skat i integrationsydelse om måneden. Til sammenligning udgør den månedlige kontanthjælp 28.832 kroner før skat.

* Udlændinge kan få en såkaldt sprogbonus på 1500 kroner om måneden, hvis de består sprogprøven Dansk 2.

* Personer, der har fået opholdstilladelse i Danmark efter 1. september i år er allerede omfattet af integrationsydelsen.

Kilder: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

/ritzau/