FAKTA: Endnu flere skal omfattes af integrationsydelsen

Regeringen vil udvide den personkreds, der modtager integrationsydelse. Det møder kritik fra Kommunernes Landsforening, Socialrådgiverforeningen og Socialcheferne, der har afgivet kritiske høringssvar.

Her er integrationsydelsen i hovedtræk:

* Ydelsen har til formål at gøre Danmark til et mindre attraktivt land for asylansøgere. Aftalen blev indgået mellem Venstre-regeringen, De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti i efteråret 2015.

* Nytilkomne flygtninge og familiesammenførte kommer på integrationsydelse. Det samme gør danskere, der har boet i udlandet i mindst syv af de seneste otte år.

* Beløbet varierer alt efter familiens sammensætning.

* Enlige uden børn vil modtage 5945 kroner om måneden før skat i integrationsydelse. Til sammenligning udgør den månedlige kontanthjælp for enlige uden børn 10.849 kroner før skat.

* Et ægtepar over 30 år med børn vil modtage i alt 16.638 kroner før skat i integrationsydelse om måneden. Til sammenligning udgør den månedlige kontanthjælp 28.832 kroner før skat.

* Udlændinge kan få en såkaldt sprogbonus på 1500 kroner om måneden, hvis de består sprogprøven Dansk 2.

* Personer, der har fået opholdstilladelse i Danmark efter 1. september i år er allerede omfattet af integrationsydelsen.

Kilder: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

/ritzau/

Dagens Gossip