FAKTA: Et halvt års ballade om GGGI

* GGGI står for The Global Green Growth Institute. Organisationen har base i Sydkorea og arbejder for at kombinere økonomisk vækst med miljømæssig bæredygtighed.

* Danmark har støttet GGGI med i alt 90 millioner kroner siden 2011.

* Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har været formand for GGGI siden juni 2012.

* I en rapport fra november 2012 anklager den sydkoreanske rigsrevision GGGI for at misbruge offentlige midler.

* GGGI kommer i offentlighedens søgelys i starten af oktober 2013, hvor Ekstra Bladet afslører, at Løkke har rejst for omkring en million kroner. Pengene er gået til flyture på første klasse, luksushoteller og limousiner.

* 21. november 2013: Christian Friis Bach trækker sig som udviklingsminister. Han har været med til at blåstemple de lukrative rejseregler, som Løkke rejste efter, selvom han har påstået det modsatte.

* Samtidig igangsætter Udenrigsministeriet en undersøgelse af, hvorfor ministeren ikke tidligere har fået disse informationer.

* 28. november 2013: Den nye udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen trækker sig fra bestyrelsen i GGGI. I stedet skal en embedsmand repræsentere Danmark.

* 14. februar 2014: Norge - der midlertidigt satte støtten til GGGI i bero, blandt andet som følge af Løkkes rejse-sag - genoptager støtten. Det sker efter, at en uvildig rapport konkluderer, at der er kommet bedre styr på økonomien.

* 19. februar 2014: Udviklingsminister Mogens Jensen (S) fastslår, at regeringen ønsker at støtte GGGI med yderligere 90 millioner kroner over de kommende tre år. Venstre formand og GGGI-formand Lars Løkke Rasmussen har allerede meldt ud, at han også ønsker fortsat støtte til klimaorganisationen.

/ritzau/

Dagens Gossip