FAKTA: Få overblik over Carl Holst-sagen i Region Syd

Regionsrådet i Region Syddanmark har på et møde mandag aften besluttet at politianmelde Carl Holst (V), så det kan blive undersøgt, om han i sin tid som regionsrådsformand ulovligt har gjort brug af regionens midler.

40 ud af 41 regionsrådsmedlemmer stemte for en politianmeldelse.

Det skete, efter at et enigt forretningsudvalg tidligere mandag anbefalede anmeldelsen på baggrund af en rapport fra Statsforvaltningen og en undersøgelse fra advokatfirmaet Kromann Reumert, der har påpeget en række kritisable forhold under Holsts tid som formand.

Regionens forretningsudvalg anbefaler blandt andet:

* At det indskærpes over for administration og regionsrådet, at administrationen kun kan påtage sig regionale opgaver. Og at der laves tydelige retningslinjer for, hvorledes gråzoner håndteres.

* At der indføres tydelige procedurer for anvendelse af eksterne leverandører, herunder i særlig grad i relation til opgaver der snævert relaterer sig til regionsrådets arbejde.

*At de eksisterende procedurer for internt ledelsestilsyn gennemgås, og at det vurderes, om der set i lyset af de beskrevne sager og den færdige Kromann Reumert rapport er brug for opstramning.

* At større tværgående initiativer drøftes mere formelt i forretningsudvalget og regionsrådet, inden et endeligt forslag til en projektplan fremlægges til godkendelse.

* Politiet skal blandt andet undersøge, om Carl Holst i sin folketingsvalgkamp ulovligt har gjort brug af Christian Ingemann Nielsen, der var kommunikationsansat i regionen og siden blev spindoktor for Holst som forsvarsminister.

Kilde: Region Syddanmark.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip