FAKTA: Få overblik over Løkkes rejsesag

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har brugt over en million kroner på 15 rejser, som formand for klimaorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI), der har modtaget 90 millioner danske skattekroner til at fremme grøn vækst i fattige lande.

Her er et overblik over sagen:

* Maj 2012: Lars Løkke Rasmussen udnævnes officielt til bestyrelsesformand for den internationale klimaorganisation GGGI.

* Juni 2012: Lars Løkke rejser på sin første flytur på første klasse - first class - betalt af GGGI. First class er den ypperste måde at rejse på med rutefly, og det kan indbefatte egen seng og luksusforplejning.

* Juni 2012 til september 2013: Lars Løkke flyver 13 gange på first class og to gange på business class. De fleste ture går til Seoul (syv), mens andre går til Paris (tre), Rio de Janeiro (en) Doha (en), Abu Dhabi (en), Jakarta (en) og New York (en).

* Flybilletterne koster samlet 770.000 kroner, hvilket svarer til en pris på over 51.000 kroner i gennemsnit per billet.

* Venstres formand er blevet hentet i limousine med chauffør frem for selv at tage en taxa, når han skulle transporteres fra lufthavnen. Det har kostet 91.000 kroner.

* På rejserne har Lars Løkke brugt 144.111 kroner på hotel.

* Samlet har Lars Løkke brugt 190.722 dollar på 49 rejsedage, hvilket svarer til over 21.000 kroner om dagen.

* 27. december 2012: GGGI nedskriver med Lars Løkke som formand de rejseregler, der tillader "first class" på flyrejser for organisationens formand.

* 2. oktober 2013: GGGI oplyser til Ekstra Bladet, at Lars Løkkes hustru, Solrun Løkke Rasmussen, har fået betalt mindst en rejse til Seoul.

* 5. oktober i år afslører Ekstra Bladet, at Løkke har spenderet mere end én million kroner på 15 rejser for GGGI .

* 10. oktober 2013: Lars Løkke siger til TV2, at GGGI har besluttet at droppe first class og i stedet bruge business class fra 1. august. Det er dog ikke officielt vedtaget i GGGI.

* I samme interview siger Lars Løkke, at han selv har justeret de nye rejseregler uden first class, så reglerne virker med tilbagevirkende kraft i forhold til Løkkes to sidste rejser. De nye regler betyder ifølge Lars Løkke, at han rejser ligesom en dansk minister.

* Lars Løkke har forklaret, at han har "rejst efter de retningslinjer, der var" i GGGI .

* 13. oktober skriver Lars Løkke Rasmussen et brev til Venstres medlemmer, hvor han siger, at han burde have ændret reglerne tidligere.

* Flere af Folketingets partier kræver efterfølgende, at Venstre-formanden lægger alle sine rejsebilag frem, så det tydeliggøres, hvad pengene er blevet brugt på. Samtidig hævder Venstre-folk, at det ikke kan lade sig gøre på grund af GGGI 's åbenhedsregler.

* 14. oktober oplyser Udenrigsministeriet, at der ikke er nogen "regler eller særlige hensyn, der forhindrer formanden for GGGI i at bede om at få sine rejsebilag lagt frem".

* 20. oktober bruger Lars Løkke Rasmussen på et pressemøde tre timer og 43 minutter på at besvare pressens spørgsmål om hans rejser.

* På pressemødet kommer det frem, at GGGI fejlagtigt betalte en flyregning på 27.067 kroner for sin datter, som i 2012 fulgte med ham fra Chicago over klimatopmødet Rio+20 i Rio de Janeiro til København. Løkke har bedt GGGI sende ham flyregningen.

* Ifølge Lars Løkke Rasmussen selv har han brugt omkring 3000 kroner på roomservice og skjortevask under sine hotelophold som formand for GGGI.

* 23. oktober: Lars Løkke Rasmussens rejser for GGGI overgik i luksus topfolk fra både FN og Verdensbanken, viser opgørelse fra Udenrigsministeriet.

* 2. november: Lars Løkke Rasmussen fik ifølge GGGI udbetalt diæter for 8784,50 kroner i 2012, selvom Løkke har nægtet enhver udbetaling det år fra GGGI . Det svarer til 675 kroner per rejsedag.

* Diæterne er højere end det skattefribeløb og derfor skattepligtige, vurderer skatteadvokat Torben Bagge.

Kilde: Ekstra Bladet, Berlingske og TV2

/ritzau/

Dagens Gossip