FAKTA: Få overblikket over Bødskovs Christiania-sag her

* Folketingets Retsudvalg skulle i februar 2012 besøge Christiania - en tur, som Pia Kjærsgaard (DF) ønskede at komme med på.

* Turen bliver udsat af Politiets Efterretningstjeneste (PET) og justitsminister Morten Bødskov (S), fordi der ifølge PET er et øget trusselsbillede mod Kjærsgaard.

* Da man ikke kan oplyse retsudvalget om det øgede trusselsbillede, giver Anne Baastrup, formand for retsudvalget - efter samråd med Morten Bødskov - en forkert begrundelse for aflysningen til udvalget.

* Man begrunder det med, at daværende politidirektør Johan Reimann ikke kunne deltage i et forudgående møde om besøget. En begrundelse, man gentager i en pressemeddelelse den 19. november 2013, da sagen begynder at rulle.

* På et samråd den 9. december 2013 erkender Bødskov, at det er en begrundelse, man har fabrikeret til lejligheden. Efter samrådet melder Enhedslisten, at partiet ikke længere har tillid til Bødskov, og han trækker sig samme dag.

* 15. januar 2014: Det viser sig, at Statsministeriets departementschef tidligere på dagen den 19. november har fået tilsendt to udkast til Bødskovs pressemeddelelse.

* Udkastene viser, at man allerede her, altså tre uger før Bødskov gik af, overvejede at lade ham beklage, at han havde givet et "forkert billede" til retsudvalget. I den færdige pressemeddelelse er beklagelsen dog udeladt.

* Statsministeriet afviser efterfølgende, at man har været med til at redigere pressemeddelelsen.

* Ministeriet undlader dog at forklare, hvordan man reagerer på, oplysningerne om, at Bødskov tilsyneladende har et "forkert billede", han er klar til at erkende. Det fremgår heller ikke, om Thorning er blevet gjort bekendt med oplysningerne.

* 16. januar 2014: Også Bødskov afviser Statsministeriets indblanding. Bødskov siger, at han i sidste ende vælger ikke at beklage, fordi det er Anne Baastrup, der har givet de forkerte oplysninger til Retsudvalget.

* At man i pressemeddelelsen vælger at gentage den forkerte forklaring med Johan Reimann skyldes ifølge Bødskov manglende "opmærksomhed" på, at det var en forklaring, man havde fabrikeret.

* Fredag den 17. januar skal statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i samråd i sagen.

/ritzau/

Dagens Gossip

Dagens TV