FAKTA: Flertal vil styrke skatteyderes rettigheder

Tilliden til Skat skal genoprettes, og derfor er et politisk flertal blevet enig om en række initiativer, som skal styrke skatteyderes retssikkerhed og mulighed for at klage.

Læs mere om de fem initiativer her:

* Godtgørelse ved klagesager

- Selskaber skal ligesom borgere og selvstændige have ret til at få dækket deres udgifter, når de fører en sag mod skattemyndighederne. Vinder et selskab, får det alle omkostningerne dækket. Tabes sagen, bliver halvdelen af omkostningerne dækket.

* Skattekontor hos Folketingets Ombudsmand

- Folketingets Ombudsmand styrkes med et skattekontor. Der skal skabes mere åbenhed for borgerchefen hos Skat, som skal værne om retssikkerheden i samspil med Ombudsmanden.

* Sagsbehandlingstider

- Sagsbehandlingstiderne skal barberes ned, og målet er at indføre en garanti på seks måneder fra næste år for nye sager ved Skatteankestyrelsen.

* Skattelovråd

- Det såkaldte Skattelovråd skal bestå af en håndfuld eksperter inden for skattelovgivning. Rådet skal belyse og rådgive om spørgsmål, der rettes fra skatteministeren.

* Åbenhed

- Der skal være større åbenhed og rammer for borgernes møde med skattemyndighederne. Borgere skal ikke unødigt trækkes gennem sager ved domstole, så der skal indføres regler for, hvornår Skat indbringer sager for domstolene.

Kilder: Retssikkerhedspakke II, Skatteministeriet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip