FAKTA: Flygtninge skal klare sig for det halve

Skrevet af admin

31/10/2015
Kun 283 personer vil komme i job i 2016 som følge af den lavere integrationsydelse, som regeringen agter at udvide, så den vil berøre i alt 21.000 personer næste år. Det viser tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet ifølge Berlingske. Læs her om den nye integrationsydelse, der trådte i kraft for nytilkomne udlændinge 1. september: * Integrationsydelsen er en del af et lovforslag, som blev vedtaget med stemmer fra Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative. Den skal gøre det mindre attraktivt for flygtninge at komme til Danmark og mere attraktivt at arbejde. * Integrationsydelsen gives til nytilkomne udlændinge, både flygtninge og familiesammenførte, og danskere, der ikke har haft ophold i landet i mindst syv ud af de seneste otte år, og som ikke kan opnå status som såkaldt vandrende arbejdstagere eller selvstændigt erhvervsdrivende i henhold til EU-retten. * Integrationsydelsen tager udgangspunkt i den støtte, som unge under 30 år uden uddannelse modtager i stedet for kontanthjælp, som igen tager udgangspunkt i SU-ydelserne. * For eksempel modtager enlige uden børn 5945 kroner før skat i integrationsydelse om måneden mod tidligere op til 10.849 kroner før skat i kontanthjælp. * Et ægtepar over 30 år med børn modtager i alt 16.638 kroner før skat i integrationsydelse om måneden mod tidligere 28.832 kroner før skat i kontanthjælp. * Udlændinge kan modtage et månedligt tillæg på 1500 kroner i såkaldt sprogbonus, hvis de består Prøve i Dansk 2.* Integrationsydelsen gælder i øjeblikket kun for personer, der har fået lovligt ophold i Danmark efter 1. september i år, hvor loven trådte i kraft. Men integrationsminister Inger Støjberg (V) forhandler med de borgerlige partier om at udvide den, så den kommer til at gælde for alle, der ikke har opholdt sig i Danmark i syv ud af de seneste otte år - altså også folk, der er kommet til Danmark før 1. september i år. Kilder: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, Jyllands-Posten, Berlingske og Folketingets hjemmeside.

Mest læste i dag

Kun 283 personer vil komme i job i 2016 som følge af den lavere integrationsydelse, som regeringen agter at udvide, så den vil berøre i alt 21.000 personer næste år. Det viser tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet ifølge Berlingske.

Læs her om den nye integrationsydelse, der trådte i kraft for nytilkomne udlændinge 1. september:

* Integrationsydelsen er en del af et lovforslag, som blev vedtaget med stemmer fra Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative. Den skal gøre det mindre attraktivt for flygtninge at komme til Danmark og mere attraktivt at arbejde.

* Integrationsydelsen gives til nytilkomne udlændinge, både flygtninge og familiesammenførte, og danskere, der ikke har haft ophold i landet i mindst syv ud af de seneste otte år, og som ikke kan opnå status som såkaldt vandrende arbejdstagere eller selvstændigt erhvervsdrivende i henhold til EU-retten.

* Integrationsydelsen tager udgangspunkt i den støtte, som unge under 30 år uden uddannelse modtager i stedet for kontanthjælp, som igen tager udgangspunkt i SU-ydelserne.

* For eksempel modtager enlige uden børn 5945 kroner før skat i integrationsydelse om måneden mod tidligere op til 10.849 kroner før skat i kontanthjælp.

* Et ægtepar over 30 år med børn modtager i alt 16.638 kroner før skat i integrationsydelse om måneden mod tidligere 28.832 kroner før skat i kontanthjælp.

* Udlændinge kan modtage et månedligt tillæg på 1500 kroner i såkaldt sprogbonus, hvis de består Prøve i Dansk 2.

* Integrationsydelsen gælder i øjeblikket kun for personer, der har fået lovligt ophold i Danmark efter 1. september i år, hvor loven trådte i kraft. Men integrationsminister Inger Støjberg (V) forhandler med de borgerlige partier om at udvide den, så den kommer til at gælde for alle, der ikke har opholdt sig i Danmark i syv ud af de seneste otte år - altså også folk, der er kommet til Danmark før 1. september i år.

Kilder: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, Jyllands-Posten, Berlingske og Folketingets hjemmeside.