FAKTA: Fra registreret partnerskab til ægteskab

* Danmark blev i 1989 det første land i verden til at tillade registreret partnerskab, da Folketinget vedtog Lov om registreret partnerskab 26. maj. Loven trådte i kraft 1. oktober samme år, hvor Eigil og Axel Axgil indgik registreret partnerskab på Københavns Rådhus som de første i verden.

* I oktober 1997 udsendte landets biskopper en fælleserklæring, hvor konklusionen var, at de ikke mente, at der burde laves et nyt ritual for registreret partnerskab. De henviste til muligheden for i stedet at foretage en "gudstjenestelig markering".

* I januar 2005 udsendte seks af landets 10 biskopper så en vejledende ordning for gudstjenestelig velsignelse af homoseksuelle par.

* 7. juni 2012 vedtog Folketinget med 85 stemmer for og 24 imod et lovforslag om at gøre det muligt for par af samme køn at blive gift på rådhuset og i landets folkekirker.

* 105 folketingsmedlemmer stemte for forslaget om, at præsterne selv må bestemme, om de vil vie par af samme køn. Ingen stemte imod.

* 28. juni 2016 slår Østre Landsret fast, at loven om homovielser ikke er i strid med grundloven. Det mener en gruppe modstandere ellers, og derfor havde gruppen sagsøgt staten.

Kilde: ft.dk, Københavns stift.

/ritzau/

Dagens Gossip