FAKTA: Fragtskib i brand var fyldt med militært isenkram

Branden er søndag morgen slukket på det danske fragtskib Britannia Seaways, der brød i brand lørdag aften ved Florø i Norge

I alt er der 32 mennesker om bord, herunder seks danskere. Ved 21-tiden lørdag aften måtte et forsøg på at evakuere 12 personer til nærliggende boreplatforme med helikoptere droppes på grund af hårdt vejr i området.

DFDS-skibet Britannia Seaways er hyret af det norske forsvar til at sejle med militært materiel, der skal bruges til en øvelse i området ved Bergen i Norge.

Om bord på skibet, der omkring klokken 19 lørdag brød i brand, er der bæltekøretøjer og andre køretøjer, ammunition, brændstof og også 12 soldater, oplyser Ivar Moen fra norsk forsvars operative hovedkvarter.

Den militære ladning skulle bruges som led i militærøvelsen, der begyndte den 11. november og slutter den 23. november. En del af øvelsen drejer sig om at transportere store mængder materiel ved hjælp af civile skibe.

3200 soldater deltager i øvelsen, skriver Aftenposten, og der deltager også soldater fra andre lande, herunder Danmark, Tyskland og Schweiz.

Fremadrettet skal det vurderes, hvordan branden er opstået.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip