FAKTA: Fragtskib i brand var fyldt med militært isenkram

Branden er søndag morgen slukket på det danske fragtskib Britannia Seaways, der brød i brand lørdag aften ved Florø i Norge

I alt er der 32 mennesker om bord, herunder seks danskere. Ved 21-tiden lørdag aften måtte et forsøg på at evakuere 12 personer til nærliggende boreplatforme med helikoptere droppes på grund af hårdt vejr i området.

DFDS-skibet Britannia Seaways er hyret af det norske forsvar til at sejle med militært materiel, der skal bruges til en øvelse i området ved Bergen i Norge.

Om bord på skibet, der omkring klokken 19 lørdag brød i brand, er der bæltekøretøjer og andre køretøjer, ammunition, brændstof og også 12 soldater, oplyser Ivar Moen fra norsk forsvars operative hovedkvarter.

Den militære ladning skulle bruges som led i militærøvelsen, der begyndte den 11. november og slutter den 23. november. En del af øvelsen drejer sig om at transportere store mængder materiel ved hjælp af civile skibe.

3200 soldater deltager i øvelsen, skriver Aftenposten, og der deltager også soldater fra andre lande, herunder Danmark, Tyskland og Schweiz.

Fremadrettet skal det vurderes, hvordan branden er opstået.

/ritzau/NTB

Dagens Gossip