FAKTA: Frivilliges arbejde med kommunernes flygtninge

Frivillige hjælper landets kommuner godt på vej i arbejdet med at integrere de flygtninge, de får tildelt. Det viser en ny undersøgelse, som analyseinstituttet LG Insight har foretaget for Røde Kors.

Se undersøgelsens resultater her:

* 74 procent af kommunerne siger i undersøgelsen, at kommunen i høj eller nogen grad skal bruge færre ressourcer på grund af frivillige, der hjælper flygtningene til hurtigere at blive integreret og klare sig selv uden hjælp fra kommunen.

* 90 procent af kommunerne vil gerne udbygge samarbejdet yderligere med flere frivillige og foreninger.

* 89 procent af de adspurgte kommuner siger, at civilsamfundets indsats har betydning for flygtningenes generelle sociale trivsel.

* 87 procent af de adspurgte kommuner siger, at civilsamfundet bidrager til, at flygtninge introduceres til det danske samfund.

* 79 procent af de adspurgte kommuner siger, at civilsamfundet bidrager til, at flygtninge får socialt samvær med borgere med etnisk dansk baggrund.

* 62 kommuner ud af 98 kommuner har medvirket i undersøgelsen. Det er ledere og koordinatorer med ansvar for integrationsområdet, der har svaret på spørgsmålene. Undersøgelsen er anonym og gennemført som landsdækkende survey i maj 2016.

Kilde: Dansk Røde Kors

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip