FAKTA: Han vandt Sri Lankas præsidentvalg mod alle odds

Efter at Sri Lankas præsident, Mahinda Rajapaksa, fredag har erkendt sit valgnederlag, bliver 63-årige Maithripala Sirisena med stor sandsynlighed landets nye præsident.

Her er en række informationer om Maithripala Sirisena:

* Han blev født i 1951 i Sri Lanka og er buddhist. Han er uddannet i Sri Lanka og Sovjetunionen. Privat er han gift og har tre voksne børn.

* Maithripala Sirisena var sundhedsminister i præsident Rajapaksas regering, indtil han valgte at forlade posten i november for at stille op imod ham.

* Har været politisk aktiv siden 1960'erne, og han har siden 1990'erne bestredet adskillige ministerposter i Sri Lanka, herunder posterne som landbrugs- og sundhedsminister.

* Tilhørte indtil for nylig UNP, det singalesiske nationalistparti, men han blev smidt ud, da han besluttede sig for at udfordre præsidenten, der var leder af partiet.

* Han beskrives i en internetbiografi om ham som "uplettet af vold eller korruption" og som repræsentant for en "midtersøgende, moderat og ren politik."

* I valgkampen fik han støtte fra en række af oppositionspartier, herunder muslimske og tamilske minoritetspartiet.

* Var i 2008 udsat for et attentatforsøg udført af tilhængere af oprørsgruppen De Tamilske Tigre, der overgav sig året efter.

Kilder: dpa

/ritzau/

Dagens Gossip