FAKTA: Her er Carl Holsts grimme sager

Presset på forsvarsminister Carl Holst (V) fik onsdag et nøk opad, da forretningsudvalget i hans tidligere revir i Region Syddanmark enedes om, at der er "indicier" for, at han i strid med loven har brugt regionens daværende medarbejder, Christian Ingemann, i sin bestræbelser på at komme i Folketinget.

Carl Holst har i flere omgange benægtet det, men skal nu i samråd om spørgsmålet.

Den pressede minister kan dermed føje endnu en skidt sag til sin relativt korte tid på Christiansborg, hvor han kun har beklædt taburetten i Forsvarsministeriet siden 28. juni.

Her er et overblik over de øvrige problemsager i Holsts ministertid:

* I et interview med Ritzau siger Carl Holst om baggrunden for Irak-krigen, at Danmark gik i krig, fordi der var masseødelæggelsesvåben, som viste sig ikke at være der. Det var ikke den officielle årsag til den danske involvering.

* Forsvarets mekanikere skrev et fælles brev om de bekymrende forhold for det danske kampfly-bidrag i Kuwait. Ministeren var på ferie og foretog sig intet i en uge, hvilket blev stærkt kritiseret.

* I en tid, hvor forsvaret står over for nedskæringer, foreslog Carl Holst i et interview med Ritzau at øge omkostningerne på visse området. "Hjerneblødning", lød vurderingen fra formanden for Hærens Konstabel- og Korporalforening.

* Carl Holst fik som aftrådt regionsrådsformand et eftervederlag, selvom han samtidig fik ministerløn. Holst nægtede først at afstå pengene, men efter pres gav han sig, og afstod det delvist.

Kilder: Ritzau

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip