FAKTA: Her er Danmarks nye ét blods-rockere

Skrevet af admin

12/11/2013

Mest læste i dag

Rockere fra Hells Angels og AK81 på den ene side og Satudarah MC på den anden kom natten til søndag i masseslagsmål ved Parken i København. Læs om rockergruppen Satudarah her:

* Den hollandske rockergruppe Satudarah MC har lavet sit første klubhus i Danmark på Laurensvej 34 i Bagsværd ved København. Der blev holdt opstartsfest lørdag 9. november med omkring 200 mennesker.

* Satudarah blev etableret i 1990 i byen Moordrecht af indvandrere fra en hollandsk koloni ved Indonesien. De første medlemmer kom fra Molukkerne, der er en øgruppe med omkring 1000 øer i Indonesien.

* Satudarah er indonesisk og betyder "ét blod", og det symboliserer, at alle racer er lige for rockergruppen. Det afspejler molukkernes gamle kultur.

* Satudarah har ifølge gruppen selv mere end 30 afdelinger i Holland og er angiveligt større end Hells Angels i hjemlandet.

* De senere år er rockergruppen begyndt at ekspandere en del - heriblandt til Tyskland, Spanien og nu Danmark.

* Gruppen er en såkaldt 1-procents klub, og det betyder, at Satudarah er blandt den ene procent af motorcyklister, der ikke er lovlydige og følger samfundets regler. For Satudarahs medlemmer går klubbens normer og regler forud for landets love.

* Satudarah er på mange måder fuldstændig sammenlignelig med de kendte rockergrupper som Hells Angels og Bandidos. De er kendt for samme typer kriminalitet og har samme form for hierarki - blandt andet ved optag gennem såkaldte "prospekts".

* Satudarah adskiller sig dog ved fortrinsvis at rekruttere fra indvandrermiljøet, mens de andre rockergrupper i Danmark traditionelt har været baseret på etniske danskere, selvom rekrutterings-reglerne er blødt op de seneste år.

* De hollandske rockere har slået sig sammen med den lokale bande i Bagsværd kaldet Værebros Hårde Kerne, VHK.

Kilde: Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, NEC, Københavns Vestegns Politi og Satudarah.

/ritzau/