FAKTA: Her er de seneste års voldsomme skoleskyderier

Skrevet af admin

14/12/2013

Mest læste i dag

To personer blev fredag såret på en skole i den amerikanske delstat Colorado, hvor den formodede gerningsmand har taget livet af sig selv.

Her er nogle af de værste skyderier på skoler og universiteter verden over de senere år, hvor det er kommet til dødsofre:

* December 2012: Skoleskyderi på grundskolen Sandy Hook i Newtown, Connecticut. 20 børn mellem seks og syv år samt seks voksne bliver dræbt, inden gerningsmanden skyder sig selv.

* April 2012: Syv mennesker meldes dræbt, efter at en mand har skudt omkring sig på et kristent universitet i Oakland, Californien. Den formodede gerningsmand anholdes kort efter.

* April 2011: En 24-årig tidligere elev på Tasso da Silveira-skolen i Rio de Janeiro skyder og dræber 10 piger og to drenge i 12 til 14 års alderen, før han tager sit eget liv efter at være blevet ramt af skud fra en politimand.

* Marts 2009: En 17-årig tidligere elev på Albertville-realskolen i sydtyske Winnenden skyder omkring sig på skolen og siden også under flugten fra politiet, inden han begår selvmord i byen Wendlingen. 15 mennesker bliver dræbt og 11 andre såret.

* September 2008: En 22-årig studerende skyder og dræber 10 mennesker på en erhvervsskole i den lille finske by Kauhajoki, før han begår selvmord. Gerningsmanden er mobbeoffer og inspireret af en massakre på en anden finsk skole året før.

* Februar 2008: Fem bliver dræbt af en 27-årig tidligere studerende på Northern Illinois University nær Chicago, inden han skyder sig selv. Samme måned skyder en sygeplejerskestuderende to af sine medstuderende på Louisiana Technical College i Baton Rouge, inden hun begår selvmord.

* November 2007: På en skole i Jokela i det sydlige Finland går en 18-årig elev amok med et skydevåben og dræber otte personer, inden han skyder sig selv. Han har forinden varslet massakren i en video på YouTube.

* April 2007: En svært bevæbnet studerende dræber 32 personer og sårer 15 andre på et teknisk universitet i delstaten Virginia i USA. Der er tale om det værste massedrab på et universitet i USA. Den 23-årige drabsmand viste gennem længere tid tegn på, at han havde psykiske problemer.

* Marts 2005: En 16-årig dreng skyder fem elever, en lærer og en sikkerhedsvagt på en skole i Minnesota i USA. Han dræber også sin bedstefar og dennes bekendte.

* April 2002: En bevæbnet gymnasieelev åbner ild på Gutenberg-gymnasiet i Erfurt i den østtyske delstat Thüringen og dræber 17 mennesker og sig selv ved den første skolemassakre i Tyskland.

* April 1999: To unge mænd dræber 12 medstuderende og en lærer på Columbine High School i Littleton i Colorado i USA, inden de begår selvmord. Der er lavet flere film om Columbine-massakren, blandt andet Michael Moores "Bowling for Colombine".

Kilder: Reuters, dpa, BBC, Wikipedia, CNN

/ritzau/