Fakta: Her er det nye beskæftigelsesudvalg

Regeringen har tirsdag nedsat et udvalg, som skal se på indsatsen for ledige og komme med forslag til en forbedring af indsatsen.

Udvalget ledes af fhv. skatteminister Carsten Koch (S), som er formand for Beskæftigelsesrådet. Desuden deltager de to økonomiprofessorer, Michael Rosholm fra Aarhus Universitet, som er tidligere vismand, og Per Kongshøj Madsen fra Aalborg Universitet, som er formand for AE, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Endelig deltager beskæftigelseschef Vibeke Jensen fra Aarhus Kommune. Hun var med i Arbejdsmarkedskommissionen.

De skal kulegrave beskæftigelsesindsatsen, som samfundet hvert år bruger omkring seks milliarder kroner på.

Ekspertgruppen suppleres af en partsgruppe med arbejdsmarkedets parter, som skal rådgive regeringen. Siden kommer regeringen med et udspil til at reformere beskæftigelsesindsatsen.

Ekspertgruppen og partsgruppen skal besvare tre spørgsmål:

Hvordan sikres en beskæftigelsesindsats, der hjælper de ledige hurtigst muligt i varig beskæftigelse?

Hvordan sikres en meningsfuld beskæftigelsesindsats, der tager udgangspunkt i den enkelte lediges behov - uden at svække princippet om, at ledige skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet?

Hvordan kan samarbejdet mellem virksomheder og jobcentre styrkes, herunder hvordan sikres et optimalt jobmatch, fx så virksomhederne får den mest kvalificerede arbejdskraft, og ledige kommer i varig beskæftigelse?

Udredningsarbejder er opdelt i to faser og munder ud i to rapporter. Første del belyser indsatsen for ledige, der er parate til at komme i job. Anden del omfatter blandt andet personer på kontanthjælp, sygedagpenge, ledighedsydelse eller revalidering.

Den første rapport og udredningens anbefalinger ventes klar i efteråret, mens den anden rapport efter planen er færdig i efteråret 2014.

Arbejdet med beskæftigelsesindsatsen får sekretariat i Beskæftigelsesministeriet.

Kilde: Beskæftigelsesministeriet

/ritzau/

 

Dagens Gossip