FAKTA: Her er forløbet i Zornig-sagen

* 23. august: Socialministeriets pressechef og pressechefen for Lisbeth Zornig Andersens projekt Stemmer på kanten koordinerer udsendelsen af en pressemeddelelse om en pulje på én million kroner til at fremme socialt udsattes valgdeltagelse.

De enes om at udsende pressemeddelelsen på forskellige tidspunkter, så det ikke ser "meget aftalt ud", skriver Politiken.

* 26. august: Puljen på én million kroner offentliggøres.

* 29. august: 18 dage før ansøgningsfristen til puljen siger socialminister Annette Vilhelmsen (SF) til Lisbeth Zornig, at der er en million kroner til hendes projekt Stemmer på kanten.

På det tidspunkt har Zornig ikke søgt midlerne endnu.

* 30. august: Ifølge en sms-korrespondance, som Jyllands Posten har fået aktindsigt i, skriver Socialministeriet i en sms til Zornig, at man ønsker at ordne det praktiske, så pengene kan sendes af sted.

* 5. september: Vilhelmsen hæver puljebeløbet fra én til to millioner kroner.

* 14. september: Ministeriet modtager en ansøgning til puljemidlerne fra Zornig.

* 16. september: Der er ansøgningsfrist.

* 19. september: Vilhelmsen giver puljemidler til Zornig på én million kroner, og én million til deling mellem 16 andre projekter.

* 13. november: Vilhelmsen siger i en debat i folketingssalen, at Zornig efter ministerens for tidlige løfte har ansøgt på fuldstændig lige vilkår, og hendes ansøgning er blevet vurderet på de samme vilkår, som de øvrige ansøgninger.

* 19. november: Vilhelmsen sender en redegørelse om sagen til Folketingets Socialudvalg.

* 20. november: Vilhelmsen afviser i en debat i folketingssalen, at puljen er blevet oprettet til Zornigs Stemmer på kanten.

11. december: Vilhelmsen får på et samråd i Folketingets Socialudvalg en næse for sin ageren i sagen. Samtidig bebuder hun, at hun vil have en uvildig advokatundersøgelse til at afdække forløbet i sagen.

16. januar: Kommissoriet for den uvildige advokatundersøgelse er klar. Undersøgelsen skal så vidt muligt være færdig senest den 1. april.

/ritzau/

Dagens Gossip