FAKTA: Her er grækernes tredje låneaftale

Eurozonens 19 finansministre skal fredag diskutere om, de vil godkende en tredje lånepakke til kriseramte Grækenland.

Støtteprogrammet blev forhandlet færdig natten til tirsdag, hvor kun mindre detaljer ifølge den græske finansminister manglede at falde på plads.

Læs her, hvad den tredje lånepakke i korte hovedtræk indeholder:

* 86 milliarder euro - 642 milliarder kroner - vil Grækenland få i nye lånemidler med støtteprogrammet, der kommer til at løbe over tre år fra 2015 til 2018.

* Det sker på betingelse af, at der bliver indført gennemgribende reformer og ændringer i det græske samfund.

* En af betingelserne, for at Grækenland kan få den første pose penge på 23 milliarder euro udbetalt, er, at det græske parlament godkender støtteprogrammet - hvilket det gjorde fredag.

* Reformerne og ændringerne, der skal indføres, er delt op i fire hovedsøjler:

1. Genopretning af finanspolitisk bæredygtighed: Her står blandt andet beskrevet, at Grækenland ved udgangen året skal have et BNP-underskud på 0,25 procent i stedet for det forventede på 1,5 procent.

2. Sikring af finansiel stabilitet: Det indebærer blandt andet en "buffer" på op til 25 milliarder euro, som bliver sat til side til rekapitalisering af Grækenlands banker og til at afvikle insolvente banker.

3. Vækst, konkurrenceevne og investeringer: I denne søjle er etableringen af en omstridt uafhængig fond, der skal stå for privatisering af græske aktiver, beskrevet.

4. En moderne stat og offentlig administration: Den sidste søjle beskriver blandt andet reformering af det græske retsvæsen, samt at grækerne skal indføre tiltag mod korruption og finansiel kriminalitet.

Kilder: Reuters, Financial Times og The Guardian.

/ritzau/

Dagens Gossip