FAKTA: Her er kronologi i sagen om forsvundet fly

Her er en kronologi i sagen om Malaysia Airlines-fly MH370, som forsvandt fredag og endnu ikke er fundet:

Lørdag, 8. marts:

- Malaysia Airlines MH370 flyver fredag 17.41 dansk tid med 227 passagerer og 12 besætningsmedlemmer. Det skulle efter planen være landet i Kinas hovedstad, Beijing, klokken 23.30 dansk tid.

- Luftfartsselskabet mister kontakten til flyet mellem en og to timer, efter at det er lettet. Der kommer ikke noget nødsignal, og vejret er fint.

- Man har den sidste kontakt med flyet, da det er 120 sømil øst for den malaysiske kystby Kota Bharu.

- Vietnamesiske luftfartsmyndigheder oplyser, at flyet ikke som planlagt har meldt sin ankomst 18.21 i luftrummet over havet mellem Malaysia og Ho Chi Minh City.

- Flyovervågningssiden flightaware.com viser flyet flyve i nordøstlig retning over Malaysia, efter at det er lettet og stiger mod 35.000 fod. Flyet forsvinder fra hjemmesidens overvågning et minut senere, mens det stadig stiger.

- Malaysiske eftersøgningsskibe finder ingen vragdele, hvor man sidst havde kontakt med flyet. Vietnam oplyser, at man har spottet to store oliepøle og røgsøjler i havet.

- To mænd fra Østrig og Italien, der er oplistet som passagerer, er ikke om bord. De fortæller, at deres pas er blevet stjålet.

Søndag, 9. marts:

- Malaysia Airlines frygter "det værste" og arbejder sammen med et amerikansk selskab, specialiseret i katastrofehjælp.

- Indikationer fra radar tyder på, at flyet er vendt om, før det forsvinder.

- Malaysiske redningshold udvider deres eftersøgning til landets vestkyst.

- Interpol bekræfter, at mindst to pas, der er registreret som stjålne i deres database, er anvendt af passagerer om bord.

- Malaysias statslige nyhedsbureau citerer indenrigsminister Ahmad Zahid Hamidi for at sige, at passagererne, der brugte stjålne pas, var fra Asien.

- Myndighederne fokuserer efterforskningen på, at flyet er "gået fra hinanden oppe i luften", siger en kilde fra efterforskningen til nyhedsbureauet Reuters.

Mandag, 10. marts:

- Amerikanske spionsatellitter viser ingen tegn på eksplosioner i luften.

- Adskillige skibe og fly fra syv lande søger i havet omkring Malaysia og det sydlige Vietnam, og der stilles spørgsmål, om en bombe eller kapring kan være årsag til, at flyet er styrtet.

- Kapring kan ikke udelukkes, siger chefen for Malaysias luftfartsmyndigheder.

- Malaysia Airlines' aktie falder til historisk lavt niveau.

Kilde: Reuters

/ritzau/

Dagens Gossip