FAKTA: Her er kronprinsparrets fire hæderspriser

* Kronprinsparrets Priser blev indstiftet af Bikubenfonden i 2004 som en bryllupsgave til kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

* Formålet med priserne er at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk og grønlandsk kultur og socialt arbejde.

* Der er i alt fire hæderspriser at kæmpe om.

* Kronprinsparrets Kulturpris på 500.000 kroner: Tildeles en markant dansk kunstner eller en gruppe kunstnere med international potentiale.

* Kronprinsparrets Sociale Pris på 500.000 kroner: Går til et banebrydende projekt med internationalt format inden for det sociale område.

* Kronprinsparrets Stjernedryspriser på hver 50.000 kroner: Tildeles to yngre danske kunstnere, som er ved at bryde igennem.

* Det er to rådgivende komitéer af forskellige personligheder inden for henholdsvis kultur og socialt arbejde, der indstiller prismodtagerne. Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary udpeger vinderne.

* Uddelingen af Kronprinsparrets Priser finder i år for første gang sted uden for Danmark. Frederik og Mary uddeler de fire priser i Operahuset i Sydney i anledning af 40-års jubilæet for den dansk-designede bygning.

Kilde: Kronprinsparretspriser.dk

/ritzau/

Dagens Gossip