FAKTA: Her er kulturhovedstadens højdepunkter

I 2012 vandt Aarhus titlen som Europæisk Kulturhovedstad i 2017 - i tæt opløb med Sønderborg.

* Kulturhovedstaden har et budget på 428 millioner kroner og byder på flere end 350 arrangementer hovedsageligt i Aarhus, men også i de øvrige 18 kommuner i Region Midtjylland.

* Festlighederne begynder ved et stort åbningsarrangement 21. januar 2017 under temaet "Rethink".

* Programmet byder på fire såkaldte megaevents, som vil være arrangementer med national og international interesse.

* En af de såkaldte megaevents er Det Kongelige Teaters forestilling om vikingen "Røde Orm". Forestillingen, der bygger på den svenske forfatter Frans G. Bengtssons klassiske roman af samme navn, opføres som friluftsspil på taget af Moesgaard Museum.

* En anden megaevent er arrangementet "The Garden" i samarbejde med kunstmuseet Aros, som byder på en fire kilometer lang kunstzone fra museet i midtbyen til stranden ved Ballehage.

* Et af de øvrige trækplastre er filminstruktøren Susanne Biers filmtrilogi, hvor filmene "Brødre", "Elsker dig for evigt" og "Efter brylluppet" omdannes til henholdsvis en opera, et dansestykke og en musical, som sættes op i Musikhuset.

* Kulturhovedstaden byder også på opførelse af den moderne ballet "Tree of Codes". Forestillingen, hvor dansere fra Pariseroperaens Ballet medvirker, er skabt i samarbejde med den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson.

* Den Gamle By står bag udstillingen "Aarhus Fortæller", der er en underjordisk udstilling om Aarhus' udvikling fra vikingetiden til nu.

Kilder: Aarhus2017.dk

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip