FAKTA: Her er Mays nye ministre

Storbritanniens nye premierminister, Theresa May, spildte ikke tiden, men gik onsdag aften omgående i gang med at sammensætte sin nye regering. Torsdag ventes regeringschefen at offentliggøre flere udnævnelser.

Her er de foreløbige nye ministre:

* Udenrigsminister: Boris Johnson. Ses som den mest overraskende udnævnelse i Mays regering. Den 52-årige flamboyante eksborgmester fra London var under valgkampen op til EU-afstemningen 23. juni en central figur på den fløj, der krævede Storbritannien ud af EU.

* Minister med ansvar for at forlade EU: David Davis. Den 67-årige EU-skeptiker har sagt, at han mener, at det ikke haster med at aktivere artikel 50 i Lissabon-traktaten og dermed sætte udmeldelsesprocessen i gang. Det er endnu uklart, præcis hvilke opgaver der vil ligge hos den nye "brexit-minister", men formentlig skal han spille en ledende rolle i forhandlingerne om et britisk exit fra EU.

* Finansminister: Philip Hammond. Har været udenrigsminister siden 2014 og var inden da transportminister og forsvarsminister. Den 60-årige Hammond skal håndtere en økonomi, der risikerer at ryge ud i recession efter det britiske nej til fortsat EU-medlemskab.

* Indenrigsminister: Amber Rudd. Kommer til at spille en stor rolle i at udforme den fremtidige indvandringspolitik. Bekymring for indvandring var afgørende for mange af de britiske vælgere, der stemte nej til fortsat EU-medlemskab. Den 52-årige Rudd kommer fra posten som energiminister.

* Minister for international handel: Liam Fox. EU-modstanderen skal i en nyoprettet ministerpost formentlig få nye handelsaftaler på plads og arbejde på at styrke britisk handel med udlandet efter en udtræden af EU. Den 54-årige Fox har tidligere siddet på flere forskellige ministerposter.

Kilder: Reuters, BBC

/ritzau/

Dagens Gossip