FAKTA: Her er Morten Storms vilde liv

Skrevet af admin

21/01/2015

Mest læste i dag

Den tidligere PET-agent Morten Storm er nævnt ved navn blandt en række opdateringer på en 31-årig mands Facebook-profil. Og det på en måde, som ifølge anklagemyndigheden er truende.

Det fortæller specialanklager Jakob Buch-Jepsen onsdag ved Retten på Frederiksberg, hvor den 31-årige blev varetægtsfængslet.

Læs her om Morten Storms liv:

* Morten Storm er født 2. januar 1976 i Korsør. Han er gift med en kvinde fra Yemen og har tre børn fra et tidligere ægteskab. Børnene hedder Osama, Sarah og Asia.

* Som 13-årig laver Morten Storm røveri mod en grillbar. Senere i teenageårene smugler han tusindvis af cigaretter fra Polen til Danmark.

* Da rockerkrigen bryder ud i 1996, bliver Morten Storm prospect i Bandidos for at hjælpe sin ven Michael "Kokken" Rosenvold. "Kokken" er i dag præsident for Bandidos i Europa og Asien.

* I 1997 konverterer Morten Storm til islam, og i årene frem til 2007 er han på fornavn med nogle af de mest ekstreme, militante islamister i Storbritannien og Yemen, hvor han bor.

* I 2007 bliver Morten Storm agent for PET, hvor han i starten fik 10.000 kroner i månedsløn og senere 25.000 kroner.

* Morten Storm finder en europæisk kone til al-Qaeda-lederen på den arabiske halvø, al-Awlaki, og sætter hende på et fly til Yemen. CIA har sporingsudstyr i hendes kuffert, og Morten Storm får 250.000 dollar for indsatsen.

Missionen mislykkes dog, da kvinden efterlader kufferten.

* I 2012 bryder Morten Storm samarbejdet med PET og fortæller sin historie til pressen.

Kilde: Bogen "Storm - Den danske agent i al-Qaeda", skrevet af journalisterne Carsten Ellegaard og Orla Borg, begge fra Morgenavisen Jyllands-Posten, samt freelancejournalist Michael Holbæk Jensen.

/ritzau/