FAKTA: Her er PKK-sagen mod 10 kurdiske mænd

Østre Landsret har onsdag frifundet otte kurdiske mænd for at have støttet terror. To er kendt skyldige.

Læs her om sagen:

* Mændene har været under anklage for have indsamlet, formidlet eller forsøgt at skaffe i alt 140 millioner kroner til PKK, Kurdistans Arbejderparti.

* Årligt fra 2009 til 2012 blev der i Danmark indsamlet cirka fire millioner kroner hos kurdiske grønthandlere, restauratører og andre. Dertil kommer beløb indsamlet i andre europæiske lande.

* En af de tiltalte blev anklaget for 140 millioner kroner. Beløbet for de fleste andre er 16 millioner.

* PKK står på terrorlisterne i EU, USA, Canada, Australien og Storbritannien. PKK har gennemført en lang række bombeangreb, drab og bortførelser i Tyrkiet, hvor der også har været civile tab.

* De tiltalte har nægtet sig skyldige. De har sagt, at de har indsamlet penge til den kurdiske tv-station Roj TV, til ofre for jordskælv og andre humanitære formål.

* Mændene er i alderen fra 31 til 75 år.

* Politiet har efterforsket sagen under kodeordet "Operation Batman ". Anholdelserne skete i september 2012.

* I retten har anklagerne fremlagt aflytninger, videoovervågning samt dokumenter fundet i Belgien og vidneforklaringer. Blandt andre har en tidligere direktør for Roj TV, samt betjente fra Tyskland og Belgien været afhørt.

* Københavns Byret indledte retssagen i september 2013 og afsagde dom 22. oktober 2014. Det blev til 69 retsmøder. Alle blev frifundet.

* Anklagemyndigheden ankede, og Østre Landsret har afsagt kendelse i det 63. retsmøde.

Kilder: Anklageskrift, byrettens dom, Ritzaus artikler.

/ritzau/

Dagens Gossip