Fakta: Her er SF's sejre og nederlag i regeringen

Efter SF's udgang af regeringen vurderer journalist og politisk kommentator Lars Olsen, at partiets absolut største sejr har været togfonden, mens en lang række mislykkede forsøg på at sætte fingeraftryk på regerings politik har kostet SF vælgeropbakning.

* SF's sejre:

Togfonden: I efteråret 2013 vedtog regeringen sammen med DF og Enhedslisten at afsætte 28,5 milliarder kroner til en togfond, der øger beskatningen på at udvinde råolie i Nordsøen for at finansiere et løft af togsystemet, der blandt andet giver kortere rejsetider.

Energiforliget: I foråret 2012 vedtog folketinget et energiforlig, der blandt andet slog fast, at 35 procent af Danmarks energi i 2020 skal komme fra vedvarende energikilder, og at 49 procent skal komme fra vindenergi.

* SF's nederlag:

Betalingsringen: SF gik til valg på billigere billetpriser i den offentlige transport. Pengene skulle hentes fra en betalingsring rundt om København, som blev droppet - og priserne på kollektiv transport er steget under SRSF-regeringen.

Dagpenge: SF har accepteret forringelserne af dagpengesystemet, selv om de i 2010 - før de kom i regering - stemte imod.

Lockout i folkeskolen: I foråret 2013 greb regeringen ind i konflikten med folkeskolelærerne - og det kostede partiet opbakning.

Blå skattereform: I 2012 indgik regeringen en skatteaftale med Venstre og Konservative - der blandt andet betød skattelettelser finansieret af forringelser på overførselsindkomsterne.

Millionærskat: SF gik til valg på at indføre en millionærskat, men den plan måtte partiet sløjfe allerede da regeringsgrundlaget med Socialdemokraterne og De Radikale skulle skrives.

/ritzau/

Dagens Gossip