FAKTA: Her er sigtelserne i terrorsag fra Kundby

En 16-årig pige og en 24-årig tidligere syrienkriger er sigtet i den såkaldte Kundbysag. Onsdag vurderer en dommer i Retten i Holbæk, om der er grundlag for at forlænge varetægtsfængslingen af de to personer.

De har begge siddet fængslet siden januar, og siden da er det kun sigtelserne mod de to, der er kommet frem for offentligheden. Dørene har været holdt lukkede i alle retsmøder i sagen.

Den 16-årige er sigtet for to forhold:

* I det første forhold er hun sigtet for frem til 12. januar at anvende bombemanualer, anskaffe kemikalier og forsøge at fremstille sprængstoffet TATP, som også kaldes "Satans Mor".

Derudover sigtes hun for at planlægge en prøvesprængning samt at forberede et terrorangreb mod den jødiske privatskole Carolineskolen i København. Angrebet mislykkedes ifølge sigtelsen, fordi hun blev anholdt.

* I det andet forhold er hun sigtet for frem mod 8. januar at anvende bombemanualer, anskaffe kemikalier og for at forsøge at anskaffe gødning, benzin og diesel med videre samt at forberede et angreb mod Sydskolen i Fårevejle.

Angrebet mislykkedes. Anklagemyndigheden vil ikke ind på, hvorfor angrebet ikke blev til noget.

Sigtelserne mod den 24-årige:

* Han er sigtet for at medvirke til anskaffelse af bombemanualer og til forsøg på at udføre terrorangreb mod de to skoler.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip