FAKTA: Her er sygeplejerskes otte forbrydelser

Retten i Nykøbing Falster har fredag idømt den 31-årige sygeplejerske Christina Hansen fængsel på livstid for blandt andet tre drab og et drabsforsøg.

I alt er den dømte kendt skyldig i otte af de ni forhold, som stod oplistet i anklageskriftet. Læs her om forbrydelserne og rettens dom:

* Forhold 1: Drabet på den 72-årige Arne Herskov fandt sted 4. marts 2012 på Nykøbing F. Sygehus ved indgivelse af en overdosis af morfin og Stesolid. SKYLDIG.

* Forhold 2: Den tiltalte har misbrugt sin stilling og gjort sig skyldig i tyveri ved at stjæle forskellige typer medicin fra sin arbejdsplads. SKYLDIG.

* Forhold 3: Overtrædelse af autorisationsloven ved at have givet sin i dag otteårige datter kraftige og receptpligtige sovepiller af mærket Zopiclone, som ikke må gives til børn. SKYLDIG.

* Forhold 4: Drabet på den 86-årige Anna Lise Poulsen. Ifølge anklageskriftet skete det 28. februar 2015 mellem klokken 19.00 og 20.30. Igen skal der være tale om en dødelig overdosis af morfin og Stesolid. SKYLDIG.

* Forhold 5: Sagens tredje drab. Her er offeret den 66-årige Viggo Petersen, som blev dræbt i samme tidsrum som Anna Lise Poulsen. Også fremgangsmåden - en dødelig cocktail af morfin og Stesolid - går igen. SKYLDIG.

* Forhold 6: Drabsforsøget på den dengang 72-årige Maggi Rasmussen. Ifølge anklageskriftet blev hun forsøgt dræbt i tidsrummet fra 28. februar klokken 19.00 til 1. marts klokken 05.35 med en dødelig dosis af morfin, Stesolid og hjertemedicinen Cordarone. SKYLDIG.

* Forhold 7: Overtrædelse af både straffe- og autorisationsloven, da Christina Hansen i sit virke som sygeplejerske misbrugte sin stilling til at krænke privates ret og udviste grovere forsømmelse, idet hun i forbindelse med drabene og drabsforsøget fejlbehandlede de angivne patienter. FRIFINDES for overtrædelse af autorisationsloven, SKYLDIG i at have misbrugt sin stilling.

* Forhold 8: Overtrædelse af bekendtgørelsen om euforiserende stoffer ved i forbindelse med sin anholdelse uberettiget at besidde morfintabletter, Zopiclone samt en sprøjte, der havde indeholdt Stesolid. SKYLDIG.

* Forhold 9: Besiddelse og anvendelse af en mobiltelefon under sin varetægtsfængsling. FRIFUNDET

Kilder: Anklageskriftet fra Statsadvokaten i København samt dommen fra Retten i Nykøbing Falster.

/ritzau/

Dagens Gossip