FAKTA: Her er teateraftalen for de næste tre år

En aftale mellem regeringen og et bredt flertal i Folketinget har besluttet, hvordan Det Kongelige Teaters målsætning skal være de næste tre år.

Her er det understreget, at Det Kongelige Teaters kerneaktiviteter er ballet, opera, skuespil og koncerter. Aftalen fastlægger følgende politiske målsætninger for Det Kongelige Teater:

* Høj kunstnerisk kvalitet med stor variation og højt aktivitetsniveau.

* Der må ikke blive færre forestillinger de næste tre år sammenlignet med perioden fra 2012 til 2015.

* Det Kongelige Teater skal fremover udvide sin kreds af publikum, så det får en mere mangfoldig publikumsgruppe. Særligt skal der være fokus på at formidle til børn og unge.

* Turnéer og transmissioner af forestillinger på DR's kanaler eller i biografen skal sørge for, at forestillingerne kommer ud til hele landets borgere.

* Det Kongelige Teater skal spille en aktiv rolle i udviklingen af scenekunst i hele Danmark. Det kan ske gennem samproduktion eller gæsteforestillinger med andre teaterscener.

* Det Kongelige Teater skal fortsat deltage i internationale samarbejder med henblik på kvalitetsfremmende inspiration og præsentation af dansk scenekunst.

* Indtjeningsgrundlaget for teatret skal øges gennem blandt andet udlejning af scenerne til både erhverv og kunstnerisk produktion.

Kilder: Kulturministeriet

/ritzau/

Dagens Gossip