Fakta: Her har du betalt for meget i skat

*Grundskyld:

Grundskyld er den kommunale ejendomsskat. Det er en skat på jordværdi, hvor værdien opgøres af Skat. Den kan variere alt efter, hvilken kommune dit hus ligger i, men udgangspunktet for grundskylden er grundens vurdering, som den fremgår af den seneste offentlige ejendomsvurdering, som altså ifølge Rigsrevisionen er behæftet med fejl.

* Tinglysningsafgift:

Afgiften ved tinglysning afhænger af købsprisen eller den offentlige ejendomsvurdering. Hvis ejendomsvurderingen er højere end købsprisen, beregnes afgiften herudfra og er 0,6 procent af ejendomsværdien plus et gebyr. Hvis Skat har sat den offentlige ejendomsvurdering for højt, kan man have betalt for meget i afgift.

* Familieoverdragelse:

Inden for en familiekreds kan du overdrage en bolig på almindelige markedsvilkår, men ejendommen kan også overdrages plus eller minus 15 procent af den offentlige ejendomsvurdering. Ordningen kan være favorabel for familierne, men også til ugunst, hvis den offentlige vurdering bliver sat for højt.

* Ejendomsværdiskat:

Skattestoppet betyder, at selvom nogle ejendomsvurderinger er sat for højt de seneste år, så har det ingen betydning for ejendomsværdiskatten.

Kilde: DR og Skat.

/ritzau/

 

Dagens Gossip