FAKTA: Her skal de fire nye teltlejre ligge

Der etableres fire nye teltlejre i tre byer rundt om i landet. De bliver af samme type som den teltlejr, der i november åbnede i Thisted. Her kommer de nye teltlejre til at ligge:

Næstved: To af teltlejrene oprettes ved Beredskabsstyrelsens center i Næstved. Lejrene står klar i første uge af 2016 og får plads til cirka 200 personer per lejr. De indrettes med plads til otte enlige mænd i hvert telt.

Herning: En teltlejr opsættes ved Beredskabsstyrelsens center i Herning. Den skal stå klar i anden uge af 2016 og have plads til 200 personer. Der bliver i forbindelse med teltlejren opstillet barakker med plads til cirka 200 personer. Her indkvarteres i udgangspunktet familier.

Haderslev: En teltlejr opsættes ved Beredskabsstyrelsens center i Haderslev. Den skal stå klar i anden uge af 2016 og have plads til 200 personer. Der opstilles også barakker med plads til cirka 200 personer. I udgangspunktet til familier.

Derudover udvides Udrejsecenter Sjælsmark, der fremover permanent skal huse omkring 600-700 personer. Det vil primært dreje sig om børnefamilier, der har fået afslag på asyl, samt personer, som umiddelbart kan udsendes af landet.

Kilder: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

/ritzau/

Dagens Gossip