FAKTA: Her strides parterne fortsat om overenskomster

* I alt skal omkring 600.000 privatansatte have fornyet aftale om løn og arbejdsforhold ved forårets overenskomstforhandlinger, og langt de fleste er faldet på plads på nuværende tidspunkt.

* Torsdag eftermiddag starter forhandlingerne mellem LO og DA i Forligsinstitutionen om et mæglingsforslag, som skal tegne overenskomsterne for de resterende grupper på deres område. Det drejer sig blandt andet om:

* Slagteri: Forligsmanden opgav onsdag aften at få Fødevareforbundet NNF og DI til at opnå forlig om en overenskomst for 9000 slagteriarbejdere.

* Blik og Rør: Forhandlingerne om overenskomster for omkring 8000 VVS'ere mellem fagforbundet Blik og Rør, Dansk Metal og arbejdsgiverne i Tekniq er brudt sammen.

* Malerne: Malerforbundet forhandler overenskomster med Danske Malermestre og Dansk Byggeri på vegne af 5000 malere. Forhandlingerne er brudt sammen.

* Teknikere: Forhandlingerne om overenskomster for op mod 3000 teknikere, designteknologer og konstruktører i Teknisk Landsforbund (TL) er brudt sammen.

TL været i Forligsinstitutionen for at forhandle med arbejdsgiverne i Tekniq, Dansk Byggeri og Dansk Mode & Textil, men parterne afventer nu mæglingsforslaget fra forligsmanden.

* Dertil kommer en række mindre områder under LO med under 1000 lønmodtagere.

* Finans: Heller ikke på finansområdet har arbejdsgivere og lønmodtagere selv kunnet blive enige. Omkring 50.000 ansatte i finanssektoren mangler også at få en overenskomst på plads.

Her forhandler Finansforbundet med arbejdsgiverne i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, så finansfolkene vil altså ikke blive omfattet af det mæglingsforslag, der forhandles hen over weekenden mellem LO og DA.

Forhandlingerne brød sammen 18. februar. Siden har parterne i finanssektoren forhandlet i Forligsinstitutionen, og Finansforbundet har udsendt to strejkevarsler. En konflikt kan tidligst træde i kraft den 1. april.

/ritzau/

Dagens Gossip