FAKTA: Her strides parterne fortsat om overenskomster

* I alt skal omkring 600.000 privatansatte have fornyet aftale om løn og arbejdsforhold ved forårets overenskomstforhandlinger, og langt de fleste er faldet på plads på nuværende tidspunkt.

* Torsdag eftermiddag starter forhandlingerne mellem LO og DA i Forligsinstitutionen om et mæglingsforslag, som skal tegne overenskomsterne for de resterende grupper på deres område. Det drejer sig blandt andet om:

* Slagteri: Forligsmanden opgav onsdag aften at få Fødevareforbundet NNF og DI til at opnå forlig om en overenskomst for 9000 slagteriarbejdere.

* Blik og Rør: Forhandlingerne om overenskomster for omkring 8000 VVS'ere mellem fagforbundet Blik og Rør, Dansk Metal og arbejdsgiverne i Tekniq er brudt sammen.

* Malerne: Malerforbundet forhandler overenskomster med Danske Malermestre og Dansk Byggeri på vegne af 5000 malere. Forhandlingerne er brudt sammen.

* Teknikere: Forhandlingerne om overenskomster for op mod 3000 teknikere, designteknologer og konstruktører i Teknisk Landsforbund (TL) er brudt sammen.

TL været i Forligsinstitutionen for at forhandle med arbejdsgiverne i Tekniq, Dansk Byggeri og Dansk Mode & Textil, men parterne afventer nu mæglingsforslaget fra forligsmanden.

* Dertil kommer en række mindre områder under LO med under 1000 lønmodtagere.

* Finans: Heller ikke på finansområdet har arbejdsgivere og lønmodtagere selv kunnet blive enige. Omkring 50.000 ansatte i finanssektoren mangler også at få en overenskomst på plads.

Her forhandler Finansforbundet med arbejdsgiverne i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, så finansfolkene vil altså ikke blive omfattet af det mæglingsforslag, der forhandles hen over weekenden mellem LO og DA.

Forhandlingerne brød sammen 18. februar. Siden har parterne i finanssektoren forhandlet i Forligsinstitutionen, og Finansforbundet har udsendt to strejkevarsler. En konflikt kan tidligst træde i kraft den 1. april.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip