FAKTA: Hizb ut-Tahrir stræber efter storkalifat

Skrevet af admin

26/02/2015
Det bliver nu igen debatteret, om Hizb ut-Tahrir kan forbydes herhjemme.Her en kort præsentation af den islamistiske bevægelse:* Hizb ut-Tahrir er et internationalt islamisk og politisk parti, der ønsker at forene alle muslimske nationer i en islamisk stat - et kalifat.* Partiet blev stiftet i Jerusalem i 1953. * Hizb ut-Tahrir står på arabisk for Friheds/Befrielsespartiet og tydeliggør målet: At befri den muslimske verden fra alle vestlige tanker og livsstil.* Partiet er modstander af demokrati og stræber efter et samfund baseret på islamisk lov, sharia.* I de europæiske lande arbejder Hizb ut-Tahrir for at beskytte muslimernes identitet ved at informere og kultivere muslimerne med de islamiske tanker.* Ifølge partiets danske afdeling arbejder Hizb ut-Tahrir ikke for at etablere en islamisk stat i Danmark eller i noget andet europæisk land.* Det anslås, at Hizb ut-Tahrir opererer i mere end 40 lande, selv om partiet i mange af dem er forbudt.* Partiet kom til Danmark i 1994 under navnet Khalifah eller Khilafah (kalifat).* Det er uvist, hvor mange personer der aktivt er med i den danske del. Islamforskere anslår medlemstallet til mellem 50 og op til 200.Kilder: Hizb ut-Tahrirs hjemmeside, Den Store Danske, religion.dk

Mest læste i dag

Det bliver nu igen debatteret, om Hizb ut-Tahrir kan forbydes herhjemme.

Her en kort præsentation af den islamistiske bevægelse:

* Hizb ut-Tahrir er et internationalt islamisk og politisk parti, der ønsker at forene alle muslimske nationer i en islamisk stat - et kalifat.

* Partiet blev stiftet i Jerusalem i 1953.

* Hizb ut-Tahrir står på arabisk for Friheds/Befrielsespartiet og tydeliggør målet: At befri den muslimske verden fra alle vestlige tanker og livsstil.

* Partiet er modstander af demokrati og stræber efter et samfund baseret på islamisk lov, sharia.

* I de europæiske lande arbejder Hizb ut-Tahrir for at beskytte muslimernes identitet ved at informere og kultivere muslimerne med de islamiske tanker.

* Ifølge partiets danske afdeling arbejder Hizb ut-Tahrir ikke for at etablere en islamisk stat i Danmark eller i noget andet europæisk land.

* Det anslås, at Hizb ut-Tahrir opererer i mere end 40 lande, selv om partiet i mange af dem er forbudt.

* Partiet kom til Danmark i 1994 under navnet Khalifah eller Khilafah (kalifat).

* Det er uvist, hvor mange personer der aktivt er med i den danske del. Islamforskere anslår medlemstallet til mellem 50 og op til 200.

Kilder: Hizb ut-Tahrirs hjemmeside, Den Store Danske, religion.dk