FAKTA: Hovedpunkterne i Venstres bud på finanslov

Det vil Venstre blandt andet bruge penge på:

* Venstre vil lempe skatter og afgifter for virksomhederne med fem milliarder kroner i 2014. Den ene milliard skal gå til at fremrykke en aftale fra forårets vækstplan om længere kredittider til virksomheder. Resten vil Venstre forhandle med regeringen om i forhold til at lempe skatter for mere vækst.

* Venstres samlede forslag til en finanslov giver et overskud på knap to milliarder kroner, der skal bruges på at afvikle statens gæld.

* Venstre afsætter en reserve på en milliard kroner til nye prioriteringer i 2014.

* Venstre vil bruge 422 millioner kroner på en reform af erhvervsuddannelserne til efteråret.

Sådan vil Venstre blandt andet finansiere forslagene:

* Venstre vil lave en reform af udviklingsbistanden, der sænker Danmarks udviklingsbistand fra 0,83 procent af BNI til 0,7 procent. Det giver 2,5 milliarder kroner ekstra i statskassen i 2014 og måske op til syv milliarder kroner i 2020.

* Venstre foreslår et udgiftsstop i den offentlige sektor, hvilket betyder, at det offentlige forbrug kun kan vokse i takt med udviklingen i priser og lønninger. Udgiftsstoppet skal give 2,5 milliarder kroner mere i statskassen.

* Venstre vil spare 1,5 milliarder kroner i 2014 på beskæftigelsesindsatsen og ydelserne. Beløbet stiger til fire milliarder kroner i 2020.

* Venstre vil spare 300 millioner kroner på DSB i 2014 på grund af afgørelse fra EU-Kommissionen i en sag om statsstøtte.

* Venstre vil spare 575 millioner kroner på udlændingeområdet.

(Kilde: "Færre afgifter - flere arbejdspladser", Venstres finanslovudspil for 2014)

Dagens Gossip