FAKTA: Hvad er en flygtningelandsby?

Kommunerne skal ikke forvente, at regeringen opretter flygtningelandsbyer, der kan hjælpe med at lette presset med de mange flygtninge, der kommer til landet.

Det står klart, efter at udlændingeminister Inger Støjberg (V) gør det klart over for Jyllands-Posten, at landsbyerne vil hæmme integrationen og blive fordyrende.

Det sker på baggrund af redegørelsen "Rapport om statslige flygtningelandsbyer", som offentliggøres mandag.

Et flertal uden om regeringen bestående af Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og De Konservative tvang ellers regeringen til inden 1. marts at fremlægge et konkret beslutningsgrundlag for etableringen af statslige flygtningelandsbyer.

Især Socialdemokraterne og DF har talt meget om flygtningelandsbyer, men partierne ser forskelligt på, hvordan de skal drives i praksis:

* Socialdemokraterne ønsker, at landsbyerne skal være åbne. Børnene skal have mulighed for at gå i skole sammen med danske børn, og de voksne skal kunne tage et job uden for landsbyen.

* Dansk Folkeparti mener, at flygtningene skal blive i landsbyerne, indtil de kan sendes tilbage til deres hjemland. De skal ikke integreres.

/ritzau/

Dagens Gossip