FAKTA: Hvad er EU's Revisionsret?

* Den Europæiske Revisionsret er EU's finansielle vagthund - EU's uafhængige revisionskontor, der skal sikre ordentlig forvaltning af EU's penge.

* Retten begyndte arbejdet i 1977 og blev formelt sin egen, uafhængige institution i 1993. Hovedsædet ligger i Luxembourg.

* Revisionsretten kontrollerer, om Den Europæiske Unions budget er blevet gennemført korrekt og overvåger, om pengene er indkasseret og udbetalt under forsvarlig økonomisk forvaltning.

* Retten gennemgår EU's konti, advarer om risici og rådgiver EU's beslutningstagere om, hvordan de kan forbedre den økonomiske forvaltning.

* Den kontrollerer, at alle EU-midler er regnskabsført korrekt, og at udbetalingerne sker til modtagere, der kvalificerer sig ud fra retningslinjerne på de forskellige områder som landbrugsstøtte, regionalstøtte og lignende.

* Den Europæiske Revisionsret skal sikre, at Europas borgere ved, hvordan deres penge bliver brugt, og at borgerne har fået "valuta for pengene" - altså om EU's udbetalinger skaber resultater.

* Revisorerne kan blandt andet videresende sager til Olaf, EU's kontor for bekæmpelse af svindel.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip