FAKTA: Hvad er USA's kongetal?

Skrevet af admin

08/07/2016
Antallet af arbejdspladser uden for landbruget i USA voksede langt over forventning i juni måned. Det blev til 287.000 nye arbejdspladser, oplyser regeringen.Den store fremgang kommer efter skuffende jobtal for maj måned, hvor der kun blev skabt 38.000 nye job.Men hvad er kongetallet, og hvorfor er det så vigtigt? Forklaring følger:* Hver måned kommer det såkaldte kongetal fra USA. Det er tallet for, hvor mange nye amerikanske job uden for landbruget, der er blevet skabt i den foregående måned.* Tallet får stor opmærksomhed blandt økonomer og er en strømpil for, hvordan verdensøkonomien har det, da USA er verdens største økonomi. Går det godt i USA, går det også godt i Europa - og i Danmark.* Tallet er vigtigt af to årsager:- Er det positivt, vil det være et bevis på, at det private erhvervsliv er ved at være i stand til at drive det offentligt betalte opsving videre.- I et lidt længere perspektiv er det et nøgletal, der indeholder en masse ny information, både om erhvervslivet, forbruget og boligpriserne, som er de vigtigste komponenter i økonomien.* Går det godt hos amerikanerne, så betyder det meget for Europa, der har mange virksomheder, som lever af at sælge varer og tjenesteydelser til amerikanerne.Kilde: Reuters

Mest læste i dag

Antallet af arbejdspladser uden for landbruget i USA voksede langt over forventning i juni måned. Det blev til 287.000 nye arbejdspladser, oplyser regeringen.

Den store fremgang kommer efter skuffende jobtal for maj måned, hvor der kun blev skabt 38.000 nye job.

Men hvad er kongetallet, og hvorfor er det så vigtigt? Forklaring følger:

* Hver måned kommer det såkaldte kongetal fra USA. Det er tallet for, hvor mange nye amerikanske job uden for landbruget, der er blevet skabt i den foregående måned.

* Tallet får stor opmærksomhed blandt økonomer og er en strømpil for, hvordan verdensøkonomien har det, da USA er verdens største økonomi. Går det godt i USA, går det også godt i Europa - og i Danmark.

* Tallet er vigtigt af to årsager:

- Er det positivt, vil det være et bevis på, at det private erhvervsliv er ved at være i stand til at drive det offentligt betalte opsving videre.

- I et lidt længere perspektiv er det et nøgletal, der indeholder en masse ny information, både om erhvervslivet, forbruget og boligpriserne, som er de vigtigste komponenter i økonomien.

* Går det godt hos amerikanerne, så betyder det meget for Europa, der har mange virksomheder, som lever af at sælge varer og tjenesteydelser til amerikanerne.

Kilde: Reuters