FAKTA: Hver dag mislykkes det at sende asylsøgere hjem

En 26-årig marokkaner fik afvist sin asylansøgning i Danmark og bed en politiassistent tre gange, da han i slutningen af juli skulle flyve tilbage til sit hjemland.

Tirsdag blev den unge asylansøger varetægtsfængslet i 13 dage.

At udsendelser af asylsøgere aflyses, fordi de gør modstand, er et voksende problem.

* Fra 2013 til maj i år er 2140 planlagte udsendelser blevet aflyst. Det svarer til, at politiet mislykkes med at udsende personer mellem to og tre gange dagligt.

* I 2014 søgte 14.792 personer asyl i Danmark. Af disse blev 1686 ansøgninger afvist.

* Personer fra Somalia, Afghanistan og Iran udgjorde i 2014 de tre største grupper af afviste asylansøgere i Danmark.

* Rigspolitiet har konstateret et stigende problem med, at udsendelser af udlændinge aflyses, fordi afviste asylansøgere modsætter sig at stige om bord på flyet.

* Det sker også oftere end tidligere, at en udsendelse afvises, fordi asylsøgere klager til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol eller forskellige FN-komitéer.

* Desuden er der fortsat problemer med, at udlændinge ikke møder op i lufthavnen, når de skal sendes med et fly ud af Danmark.

* Der kan være begrænsede muligheder for at sende afviste asylansøgere tilbage til deres hjemlande, hvis sikkerhedssituationen i de pågældende lande er kritisk.

* Iran og Irak er eksempler på lande, der ikke vil tage imod afviste asylansøgere, der ikke er i besiddelse af disse landes pas.

Kilder: Rigspolitiet

/ritzau/

Dagens Gossip