FAKTA: ISS har over en halv million ansatte

Den verdensomspændende servicekoncern ISS er med sine mere end en halv million ansatte blandt verdens største arbejdsgivere.

Onsdag har ISS aflagt regnskab for årets første ni måneder, hvor overskuddet efter skat landede på små 1,4 milliarder kroner. Læs om den danske servicegigant her:

* ISS leverer i dag serviceydelser som rengøring, sikkerhedsvagter, ejendomsservice og catering over hele verden.

* Ved seneste optælling efter tredje kvartal 2015 var der omkring 510.000 ansatte i ISS.

* Koncernen så sin første spæde start i 1901 under navnet Kjøbenhavn-Frederiksberg Nattevagt. Det var et natvægterselskab, hvor 20 vagtmænd passede på Københavns borgere.

* 38 år senere går selskabet ind i rengøringsbranchen og stifter Det Danske Rengøringsselskab som et selvstændigt datterselskab til sikkerhedsfirmaet.

* Otte år efter dannes et datterselskab i Sverige.

* I 1968 skifter selskabet navn til ISS. I første omgang står forkortelsen for International Service System, fra 2001 for Integrated Service Solutions. I dag hedder firmaet slet og ret ISS.

* ISS går på børsen første gang i 1977.

* I 2005 køber de to kapitalfonde EQT Partners og Goldman Sachs Capital Partners selskabet og afnoterer ISS fra børsen. Det samlede antal medarbejdere er nu på 300.000.

* Siden da har ISS to gange forsøgt at komme tilbage på børsen. Den ene gang var i 2007 og senest i 2011. Først i marts 2014 lykkedes det.

Kilde: ISS, Ritzau.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip