FAKTA: Italien har overtaget på Tyskland i knockoutkampe

02/07/2016

Tyskland skal forsøge at vende en kedelig statistik lørdag aften, når holdet møder Italien i EM-kvartfinalen. Fire gange tidligere har de mødtes i en knockoutkamp ved en slutrunde, og alle fire gange har italienerne vundet.

* 17. juni 1970 i Mexico, VM-semifinale - 4-3

Italien vandt 4-3 i det, der blev døbt som "århundredets kamp". Den ordinære kamp endte 1-1, inden den eksploderede med fem mål på 17 minutter i den forlængede spilletid. To scoringer fra Gerd Müller kunne ikke redde vesttyskerne, da Gianni Rivera efter 111 minutters spil scorede det mål, som sendte Italien i VM-finalen. Den tabte italienerne til Brasilien.

* 11. juli 1982 i Spanien: VM-finale - 3-1

Tre italienske scoringer i anden halvleg afgjorde kampen, og så var det ligegyldigt, at Paul Breitner reducerede til sidst. Italienerne kunne løfte VM-pokalen for første gang siden 1938 og for tredje gang i alt. Vesttyskland måtte vente yderligere otte år for at komme op på lige så mange trofæer.

* 4. juli 2006 i Tyskland: VM-semifinale 2-0

De tyske værter havde under Jürgen Klinsmanns ledelse gennemført et generationsskifte. Samtidig implementerede holdet en mere offensiv og underholdende spillestil, som imponerede neutrale fodboldelskere. Mod de defensivt stærke og taktisk kloge italienere kom tyskerne dog til kort. Ét minut før kampen ville gå i straffesparkskonkurrence, scorede Fabio Grosso til 1-0. Minuttet efter scorede Alessandro Del Piero til 2-0 og sendte endegyldigt Italien i VM-finalen. Den vandt de.

* 28. juni 2012 i Polen: EM-semifinale - 2-1

Nok en gang snuppede italienerne en finaleplads på bekostning af Tyskland. To mål af Mario Balotelli gav samtidig italienske forhåbninger om, at koden til at finde en ny angrebsstjerne på landsholdet endelig var knækket. Men problembarnet har ikke imponeret siden den kamp. Balotellis to mål blev fulgt op af en reducering i overtiden af Mesut Özil, men det var alt for sent for tyskerne.

* Italien og Tyskland har mødt hinanden fire gange i gruppespillet ved en slutrunde. De fire kampe er endt uafgjort.