FAKTA: Jagten på Paris-terrors medskyldige

Skrevet af admin

21/01/2015

Mest læste i dag

Efter terrorhandlingerne har de franske myndigheder jagtet medskyldige over hele Europa. Her er en oversigt over, hvad vi ved om jagten på at bringe medskyldige til ansvar for terrorhandlingerne:

* Onsdag 7. januar: To brødre, Cherif og Said Kouachi, dræber 10 personer på redaktionen for det satiriske franske ugeblad Charlie Hebdo og to betjente i Paris. Derudover bliver 11 såret.

* Torsdag 8. januar: En kvindelig betjent dræbes af en mand i det sydlige Paris. Gerningsmanden, der flygter, viser sig senere at være 32-årige Amedy Coulibaly, som kender de to brødre fra Charlie Hebdo-massakren.

* Fredag 9. januar: Brødrene Kouachi forskanser sig i et trykkeri nordøst for Paris, mens Coulibaly tager flere personer som gidsler i et jødisk supermarked. Fire gidsler bliver dræbt i supermarkedet. Alle tre terrorister bliver dræbt af politiet.

* I forbindelse med gidseltagningen i det jødiske supermarked efterlyser politiet en kvinde ved navn Hayat Boumeddiene.

* Mandag 12. januar: Tyrkiets udenrigsminister oplyser, at Boumeddiene krydsede den tyrkisk-syriske grænse torsdag.

* Tirsdag 13. januar: Bulgarsk politi oplyser at have anholdt en fransk statsborger i forbindelse med terrorhandlingerne i Paris. Anholdelsen skete 1. december.

* Onsdag 14. januar: En række medier skriver, at en belgier har meldt sig til politiet og indrømmet at have solgt våben til Amedy Coulibaly.

* Fredag 16. januar: Fransk politi anholder 12 - ni mænd og tre kvinder - i relation til terrorhandlingerne i Paris.

* Onsdag 21. januar: Fire af de anholdte bliver sigtet for have hjulpet en af gerningsmændene. Alle fire er mænd i alderen 22 til 28 år. Tre af dem mistænkes for at have købt våben til Amedy Coulibaly.

* Den franske anklagemyndighed oplyser, at den stadig leder efter flere mistænkte, særligt i udlandet hvor man samarbejder med blandt andet belgiske, tyrkiske og spanske myndigheder.

/ritzau/