FAKTA: K-forslag om mobilt politi

Mobilt politi er blevet et tema, før partierne forhandler et flerårigt politiforlig sammen med finansloven.

"Mere mobilt politi og bedre mulighed for etablering af nærpolitistationer

Radikaliseringen af yngre muslimer tager ofte afsæt i bandemiljøerne i og omkring vores belastede boligområder. Det er i dag vanskeligt for politiet at bekæmpe den banderelaterede kriminalitet og samtidig gribe ind over for radikalisering på et tidligt stadie, da den organiserede kriminalitet har en tendens til at flytte sig meget.

Tendensen betyder, at vores politi har brug for at kunne være mere mobilt. Eksempelvis har man i dag i Vestegnens Politi gode erfaringer med en mobil politistation, som efter behov kan flyttes rundt i politikredsen og dermed konstant være i hælene på den organiserede kriminalitet.

Vi ønsker at udbrede ordningen, så det i langt højere grad bliver muligt for politiet at rykke ind med et midlertidigt mobilt politi i perioder, hvor ordensmagtens tilstedeværelse er særligt påkrævet.

Samtidig er det stærkt bekymrende, at vi stadig har flere end 30 boligområder i Danmark, hvor kriminaliteten er høj, og hvor broderparten af beboerne er indvandrere, der står udenfor arbejdsmarkedet.

Gellerupparken og Vollsmose har i dag succes med deres nærpolitistationer. Derfor vil vi arbejde for, at politiet, hvor de ser behovet, har mulighed for at etablere yderligere nærpolitistationer. Det kunne være ved Mjølnerparken eller Taastrupgaard."

Kilde: Konservativ anti-terrorpakke, "For et trygt og frit Danmark", februar 2015.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip