FAKTA: Ken Loach vinder endnu en guldpalme

Den 79-årige britiske instruktør Ken Loach har søndag vundet hovedprisen, Guldpalmen, ved årets filmfestival i Cannes med filmen "I, Daniel Blake". Det er anden gang, han vinder den prestigefyldte pris.

* Ken Loach har specialiseret sig i opsigtsvækkende og næsten dokumentariske filmskildringer af livet nederst på den sociale rangstige i England.

* Han brød igennem i midten af 1960'erne med tv-dokumentaren "Cathy kom hjem". Med udgangspunkt i samme sociale miljø har han siden lavet en række spillefilm. Den første af disse film var "Poor Cow".

* I 2006 vandt han Guldpalmen for "The Wind That Shakes The Barley" - en film om Irlands tidlige kamp for selvstændighed, som ifølge Loach også skulle ses som en kritik af Irakkrigen.

* I 2009 blev han hædret med Det Europæiske Filmakademis hæderspris. Her blev han hædret for sit livsværk, som blandt andet tæller film som "My Name is Joe", "Riff-Raff", "Land and Freedom" og "Sweet Sixteen".

* Han har igennem årenes løb modtaget flere end 60 priser for sine film.

* I 2010 var han blandt en række af Julian Assanges støtter, som lovede at rejse penge til kaution for WikiLeaks-stifteren, da denne sad varetægtsfængslet i Storbritannien.

Kilde: Ritzau

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip