FAKTA: Kommuner ønsker sig "kulturens margueritrute"

Kommunernes forening KL præsenterer mandag en række forslag, der skal styrke turismen i Danmark. Forslagene er KL's anbefalinger til regeringen, som arbejder på en national turismestrategi.

Et af forslagene går på, at der skal sættes større fokus på kulturturisme - altså besøgende, som kommer for at få kulturoplevelser. For eksempel gennem en "Kulturens margueritrute":

* Den eksisterende margueritrute guider med skiltning i landskabet turister og andre naturelskere til unikke oplevelser i den danske natur.

* Ifølge KL mangler der en "Kulturens margueritrute", som på samme måde kan fungere som guide til de kulturoplevelser, der gemmer sig rundt om i landet.

* Den kunne etableres som fælles national indsats mellem stat, kommuner, kulturinstitutioner og turismeerhverv, lyder forslaget.

* KL ønsker sig desuden en arbejdsgruppe med deltagelse fra Kulturministeriet, Erhvervs- og Vækstministeriet og KL, som skal øge samarbejdet mellem kulturområdet og turismeerhvervet.

* En arbejdsgruppe med repræsentanter fra Kulturministeriet og en bred kreds af kommuner skal desuden gerne afstemme forventninger til museerne vedrørende formidling til internationale og danske turister.

Kilde: KL, "Turismen i kommunerne skal skabe vækst og nye arbejdspladser"

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip