FAKTA: Konens høretab førte til milliardforretning

William Demant er et dansk selskab, der producerer høreapparater og produkter inden for områderne diagnostiske instrumenter og personlig kommunikation. Læs om selskabet her:

* Virksomheden blev grundlagt i 1904 af symaskinefabrikanten Hans Demant, hvis kone led af høretab.

* Forretningseventyret startede med en tur til London, hvor Hans Demant skulle hente et høreapparat til sin kone. Efterfølgende grundlagde han Oticon, som i første omgang var agent for salg af høreapparater.

* Hans Demant døde i 1910, og sønnen William overtog forretningen, som bredte sig ud i Europa i løbet af 1920'erne og 1930'erne.

* Oticon begyndte egen produktion af høreapparater under Anden Verdenskrig og fik gang i eksport af produkterne til andre lande.

* I 1957 donerede William Demant og hans kone, Ida Marie, familiens aktier i selskabet til en fond, Oticon Fonden, som har til formål at hjælpe folk, der har problemer med hørelsen.

* Oticon Fonden er i dag hovedaktionær med omkring 55-60 procent af aktierne.

* Købet af schweiziske Bernafon i 1995 var det første af en lang række opkøb, der fik virksomheden til at vokse. Samme år blev holdingselskabet William Demant noteret på Københavns Fondsbørs.

* William Demant har hovedkvarter i Smørum og havde 9800 ansatte globalt ved udgangen af 2014. Samme år oversteg omsætningen ni milliarder kroner.

* Oticon, som hører under William Demant, sælger produkter gennem salgsvirksomheder i 22 lande og cirka 80 uafhængige distributører verden over.

Kilder: William Demant

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip