FAKTA: Kristian Jensens tre næser

Skrevet af admin

02/02/2016

Dagens topnyheder

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) har med tirsdagens næse fra Folketingets Udenrigsudvalg modtaget sin tredje næse, som er den populære betegnelse for en kritik af en politikers handlinger. Se begrundelsen for alle tre næser her:

* 2009: Som skatteminister modtager Kristian Jensen en næse fra Udvalget for Forretningsordenen, fordi hans ministerium begynder at administrere efter en skattereform, før den er endeligt vedtaget i Folketinget. Det er grundlovsstridigt.

* 2010: Statsrevisorerne uddeler en næse til den daværende skatteminister, fordi Skat ikke havde nedbragt borgernes og virksomheders gæld til det offentlige.

* 2016: Folketingets Udenrigsudvalg tildeler Kristian Jensen en næse for at ignorere et flertal i Folketinget, som i et beslutningsforslag i december vedtog at pålægge regeringen at pille de planlagte besparelser på ulandsbistanden i 2015 af bordet.

Kristian Jensen er med sine nu tre næser stadig langt fra rekordholderen af næser, tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V), der blev tildelt 80 næser.

Kilder: Kaare R. Skou, Dansk Politik A-Å og TV 2.

/ritzau/