FAKTA: Kvinder blev kidnappet og voldtaget i København

En 25-årig afrikansk mand er af et nævningeting i Københavns Byret fundet skyldig i at have jagtet og voldtaget unge kvinder i det københavnske natteliv gennem syv måneder.

Der ventes dom i sagen onsdag eftermiddag. Læs her om mandens forbrydelser.

* 7. juli 2014 i tidsrummet mellem klokken 02.00 og klokken 02.45.

I sin bil forfølger den tiltalte ifølge anklageskriftet en 25-årig kvinde fra Toftegårds Plads i Valby til Rosenhøj i Hvidovre. Her påkører han kvinden, der er på cykel, i forsøget på at tvinge hende ind i sin bil. Det lykkes kvinden at løbe og tilkalde hjælp.

* 4. oktober 2014 i tidsrummet mellem klokken 0.30 og klokken 03.15.

Nær Emdrupvej i København griber den tiltalte ifølge anklageskriftet fat i en 24-årig kvinde og tvinger hende ind i sin bil. Herfra kører han kvinden til et ukendt sted, hvor han holder ind og voldtager hende i bilen. Herefter beordres hun om i bagagerummet. De kører et nyt sted hen, hvor overgrebene gentages, denne gang både vaginalt og analt. Til sidst smider gerningsmanden kvinden af på en øde vej i Sydhavnen.

* 25. oktober 2014 klokken 04.50.

I Urbansgade på Østerbro griber den tiltalte ifølge anklageskriftet fat i en 20-årig kvinde, truer hende på livet og tvinger hende ind i bilen. Den 20-årige har imidlertid held til at springe ud af bilen og flygte.

* 17. januar 2015 i tidsrummet mellem klokken 04.00 og klokken 05.15.

Under løftet om at ville køre hende hjem lokker den tiltalte ifølge anklageskriftet en 22-årig kvinde ind i sin bil ved Engelstedsgade på Østerbro. Han sætter kurs mod et øde område ved Vasbygade i Sydhavnen, hvor han låser bilens døre, tvinger hende til oralsex og voldtager hende.

* 8. februar 2015 i tidsrummet mellem klokken 02.20 og klokken 03.30.

En bare 18-årig kvinde bliver i Svendborggade på Østerbro tvunget ind i en mørk bil. Herfra går turen til Mindelunden i Hellerup, hvor den tiltalte ifølge anklageskriftet udsætter den 18-årige for voldtægt og oralsex under trusler om at ville slå hende ihjel.

Kilder: Anklageskriftet fra Københavns Politi

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip