FAKTA: LA vil kickstarte dansk økonomi med reformplan

Liberal Alliance har fremlagt en reformplan forud for valget, som partiet har fået Finansministeriet til at regne igennem. Men LA er ikke i samme omfang som de øvrige partier kommet med løbende udspil.

Se partiets væsentligste forslag her:

* Partiet vil skære én procent årligt af det offentlige forbrug i ti år og give alle danskere i arbejde 84.000 kroner i skattefradrag i bunden.

* Topskatten og registreringsafgiften på biler skal fjernes.

* Grundskylden skal fastfryses og afgifter på benzin, diesel, varme og strøm skal lettes.

* Foreslår at hæve pensionsalderen til 68 år.

* Færre asylansøgere skal til Danmark. Vil i stedet hjælpe i nærområderne. Flygtninge i Danmark skal have mulighed for at bo og arbejde udenfor asylcentrene.

* Den kriminelle lavalder skal sænkes til 12 år, og Kriminalforsorgen skal splittes i to: Én afdeling for voksne og én for 12 til 17-årige.

* Det skal være gratis at køre over Storebæltsbroen.

* Ifølge Finansministeriets beregninger vil planen betyde en øget beskæftigelse på 247.000 personer i den private sektor, en reduktion i antallet af offentligt ansatte på 92.000 personer (mere end hver 10. offentligt ansatte) og et øget BNP på 108 milliarder.

* Partileder Anders Samuelsen garanterede på LA's landsmøde i april, at der ikke er nogen offentligt ansatte, der vil blive fyret. Reduktionen skal ske ved naturlig afgang.

Kilder: Liberal Alliance og Ritzau.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip