FAKTA: LA vil kickstarte dansk økonomi med reformplan

Liberal Alliance har fremlagt en reformplan forud for valget, som partiet har fået Finansministeriet til at regne igennem. Men LA er ikke i samme omfang som de øvrige partier kommet med løbende udspil.

Se partiets væsentligste forslag her:

* Partiet vil skære én procent årligt af det offentlige forbrug i ti år og give alle danskere i arbejde 84.000 kroner i skattefradrag i bunden.

* Topskatten og registreringsafgiften på biler skal fjernes.

* Grundskylden skal fastfryses og afgifter på benzin, diesel, varme og strøm skal lettes.

* Foreslår at hæve pensionsalderen til 68 år.

* Færre asylansøgere skal til Danmark. Vil i stedet hjælpe i nærområderne. Flygtninge i Danmark skal have mulighed for at bo og arbejde udenfor asylcentrene.

* Den kriminelle lavalder skal sænkes til 12 år, og Kriminalforsorgen skal splittes i to: Én afdeling for voksne og én for 12 til 17-årige.

* Det skal være gratis at køre over Storebæltsbroen.

* Ifølge Finansministeriets beregninger vil planen betyde en øget beskæftigelse på 247.000 personer i den private sektor, en reduktion i antallet af offentligt ansatte på 92.000 personer (mere end hver 10. offentligt ansatte) og et øget BNP på 108 milliarder.

* Partileder Anders Samuelsen garanterede på LA's landsmøde i april, at der ikke er nogen offentligt ansatte, der vil blive fyret. Reduktionen skal ske ved naturlig afgang.

Kilder: Liberal Alliance og Ritzau.

Dagens Gossip