FAKTA: Læs om Nigerias Boko Haram

Boko Haram i Nigeria har ifølge observatørgruppen Site erklæret sin troskab over for Islamisk Stat, der i fjor udråbte et kalifat i dele af Syrien og Irak.

* Den islamistiske gruppe Boko Haram greb til våben i 2009 for at nå sit mål om et kalifat i en del af Nigeria. Flere end 13.000 er dræbt og mere end en million mennesker gjort hjemløse under Boko Harams fremfærd.

* Mange mennesker er dræbt under Boko Harams angreb på skoler, kristne kirker og markedspladser. I april i fjor blev en pigeskole i det nordøstlige Nigeria angrebet. Over 200 piger blev bortført.

* USA's udenrigsminister, John Kerry, har kaldt Boko Harams angreb på byen Baga i januar 2015 for "en forbrydelse mod menneskeheden". Amnesty International vurderer, at op mod 2000 mennesker blev dræbt under massakren.

* Nigeria er Afrikas folkerigeste stat med omkring 175 millioner indbyggere, der er fordelt i mange klaner, stammer og forskellige etniske grupper. Kristne og muslimer udgør hver knap 50 procent af befolkningen. Resten tilhører lokale trosretninger.

* Den Afrikanske Union har sat en multinational styrke ind på mindst 7500 soldater for at bekæmpe Boko Haram.

* Boko Haram erklærer den 7. marts 2015 sin troskab til Islamisk Stat i Syrien og Irak.

Kilde: AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip