FAKTA: Læs udenrigsministerens udtalelse om GGGI

Skrevet af admin

17/10/2013

Dagens topnyheder

Alt skal være i orden i klimaorganisationen Global Green Growth Institute, GGGI, hvis bevillingen skal fortsætte, siger udviklingsminister Christian Friis Bach (R) i en skriftlig kommentar.

Her kan du læse hele ministerens udtalelse:

Der har været mangelfuld økonomisk styring af Global Green Growth Institute i den tidligere periode, mens organisationen var en sydkoreansk privat organisation, og vi har sat hårdt ind med krav om, at der skulle ryddes op, og at organisationen skulle leve op til internationale standarder og gennemføre en række forbedringer i økonomisystemer og administrative systemer.

Revisionsrapporten omhandler de sydkoreanske midler til organisationen. Jeg har ikke haft kendskab til misbrug af danske udviklingsmidler.

I lyset af omtalen og den megen blæst om GGGI har jeg:

- taget initiativ til, at den omtalte sydkoreanske revisionsrapport for den tidlige periode bliver offentliggjort;

- bedt om en grundig redegørelse, der også vil blive tilsendt Rigsrevisionen.

Et review anerkender, at der er sket fremskridt, men jeg har bedt om en grundig analyse af systemer for økonomistyring, for intern og ekstern revision, for udbud og indkøb, for lønninger og øvrige udgifter relateret til rejser, møder og konferencer, dagpenge, transport, med mere.

GGGI har skabt resultater, og jeg ser fortsat GGGI som en central og lovende organisation, når det gælder om at fremme grøn omstilling i verdens udviklingslande, og jeg forventer at fortsætte samarbejdet.

Behandling af en ny bevilling til GGGI sker først, når vi er sikre på, at procedurer og praksis i organisationen er i orden. Den hidtidige bevilling blev givet i foråret 2011 af VK-regeringen for en treårig periode og står over for fornyelse i 2014.

Kilde: Udenrigsministeriet.

/ritzau/