FAKTA: Landet rundt: Tage blæser af og stilladser vælter

Skrevet af admin

28/10/2013

Dagens topnyheder

Veje er lukket, tog og busser holder stille, tage blæser af, og stilladser vælter. En rasende storm sætter sit tydelige præg på det danske landskab mandag eftermiddag og aften. Se nogle af skaderne her:

* På Frederiksberg ved København har et par tusinde mennesker søgt tilflugt i indkøbscentret Frederiksberg Centret ifølge centermanager Thomas Thalbitzer.

Området omkring centret er afspærret. Centret er ved at blive renoveret og en del af taginddækningen blæste af omkring 16.30. Også Frederiksberg Metrostation er derfor lukket. Ingen kom til skade.

* Ifølge DR Syd måtte en kvinde løbe for livet, da et seks-etagers stillads i Aabenraa blæste omkuld mandag eftermiddag. Stilladset stod ved Hotel Europa og væltede ned over hovedgaden H.P. Hanssensgade og ramte nogle parkerede biler. Kvinden slap med forskrækkelsen.

* I Lyngby ved København er et stort tag blæst af en beboelsesejendom på Lewaldsvej og har, ifølge DR Nyheder, blandt andet ramt Lyngby Station. Taget er blæst ned på jorden og ligger på den trafikerede Lyngbymotorvejen og på flere parkerede biler i området.

* I Københavns Nordhavn er en kran væltet, oplyser Københavns Politi, som også melder om flere væltede stilladser og træer i byen.

* Ifølge TV2 Fyn rev stormen mandag eftermiddag en del af kobbertaget af TDC's bygning i Odense nær Odense Domkirke.

* Østjyllands Politi har afspærret et område ved Ringgaden/Langelandsgade i Aarhus på grund af nedfalden elledning.

/ritzau/